Vacature

Adviseur voor de leefomgeving (28-40 uur)

Heb jij passie voor de fysieke leefomgeving en adviseer je graag over de planologische en milieukundige aspecten hiervan? Voor ons team in Amersfoort zoeken wij een enthousiaste collega!

Onze omgeving, jouw functie

Heb jij het in je om de nieuwe adviseur van ons team in Amersfoort te worden? Het geven van planologisch/milieukundig advies, je op dit vlak verdiepen en hiermee opdrachten verwerven, is wat jij goed kan. Je werkt vanuit jouw expertise aan visies en plannen voor de fysieke leefomgeving en levert een bijdrage aan de juridische doorwerking. Je adviseert zowel collega’s als externe opdrachtgevers op jouw vakgebied.

Concreet zijn jouw taken:


 • Het zowel zelfstandig als in teamverband opstellen van ruimtelijke plannen.
 • Het uitzetten (intern en extern) van benodigd milieuonderzoek en het vertalen hiervan naar adviezen voor ruimtelijke plannen (zoals stikstof, externe veiligheid, luchtkwaliteit, geluid en geur).
 • Adviseren en meedenken over de veranderingen met betrekking tot (milieu)onderzoek in het kader van de Omgevingswet.
 • Acquireren (of een bijdrage leveren aan acquisitie) op het vlak van
  (milieu)onderzoek/‑adviezen.
 • Het ondersteunen van collega’s met advies.

De ideale Adviseur voor de leefomgeving; zo ben jij

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen. Passie voor de fysieke leefomgeving is hierbij jouw drijfveer. Je hebt een flexibele houding, een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je beschikt over een prima netwerk; jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe materie van jouw vakgebied helder kan overbrengen.

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (zoals planologie, fysische geografie, milieuplanologie);
 • heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • heb je ervaring met GIS;
 • ben je commercieel en analytisch ingesteld.

Dit bieden wij jou

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grootste onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers vinden wij erg belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap waarbij onze medewerkers samen het algemeen bestuur vormen. Wij beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kan ontwikkelen.

Solliciteer en adviseer

Ben jij de gewenste versterking die zich herkent in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: m.dejong@bugelhajema.nl.


Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (senior adviseur Amersfoort),

tel: 06 - 224 63 660.

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau met circa 70 medewerkers. Wij werken vanuit onze vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. Wij maken ruimtelijke visies, ontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. Wij voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen. Zie ook onze website: www.bugelhajema.nl.